Jadłospis 18.10 – 29.10.2021

 

Poniedziałek 

Kapuśniak z ziemniakami, pierogi z mięsem, sałata lodowa z sosem musztardowo-miodowym i pestkami słonecznika, kompot. 

Wtorek 

Zacierkowa, schab w sosie, kasza bul-gur, sałatka z pomidorów, sok jabłkowy. 

Środa 

Pomidorowa z makaronem, ryba smażona (miruna), ziemniaki, kapusta kiszona, kompot. 

Czwartek  

Zupa ryżowa, kotlet z indyka, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot. 

Piątek 

Barszcz czerwony, ryż z twarożkiem i śmietaną, ananas, kompot. 

Poniedziałek 

Krem z zielonego groszku, spaghetti z mięsem i sosem bolońskim, kompot, banan. 

Wtorek 

Pomidorowa z ryżem, kapusta faszerowana w sosie, ziemniaki, kompot, gruszka. 

Środa  

Pieczarkowa z makaronem, paluszki rybne z fileta z mintaja, ziemniaki, surówka coleslaw, kompot. 

Czwartek  

Ogórkowa, indyk w sosie bazylikowym, ryż, sałatka z sałaty, papryki, ogórka zielonego z jogurtem naturalnym i czosnkiem, kompot. 

Piątek 

Barszcz ukraiński, pierogi z serem i śmietaną, kompot, jabłko. 

Smacznego !!!