Jadłospis 09.10.- 20.10.2023r.

Poniedziałek

Zupa jarzynowa (seler) ze śmietaną (z mleka), spaghetti z mięsem i sosem bolońskim (z mąką pszenną), śliwka, kompot.

Wtorek

Pieczarkowa (seler) z makaronem(z mąki pszennej) ze śmietaną (z mleka), kotlet z indyka w panierce (z mąką pszenną, jajami), ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem (z mleka), sok pomarańczowy.

Środa

Zupa pomidorowa (seler) z ryżem i śmietaną (z mleka), paluszki rybne ( miruna z mąką pszenną, jaja), ziemniaki, surówka colesław z majonezem (gorczyca, żółtko jaj) kompot.

Czwartek

Kalafiorowa z ziemniakami (seler) i ze śmietaną (z mleka), gulasz mięsny(z mąką pszenną), kasza bul gur, sałatka z ogórka kiszonego, kompot.

Piątek

Barszcz czerwony (seler) ze śmietaną (z mleka), kluski leniwe serem (z mleka), brzoskwinie, kompot.

Poniedziałek

Ogórkowa (seler) z ziemniakami i śmietaną( z mleka), makaron penne (z mąki pszennej) z kurczakiem i szpinakiem ze śmietaną( z mleka), gruszka, kompot.

Wtorek

Kapuśniak z ziemniakami (seler), klopsik w sosie (mąka pszenna, jaja), kasza jęczmienna, sałata lodowa z pestkami słonecznika i sosem miodowo-musztardowym (gorczyca, żółtko jaj), kompot.

Środa

Pomidorowa (seler) z makaronem (z mąki) i śmietaną (z mleka), ryba (miruna) smażona w panierce (mąka pszenna, jaja), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

Czwartek

Krupnik ryżowy (seler), kapusta faszerowana w sosie (z mąką pszenną, jajami), ziemniaki, śliwka kompot,

Piątek

Fasolowa (seler), ryż z twarożkiem i śmietaną (mleka), owoc, kompot.

Smacznego!!!