JADŁOSPIS 11.09- 22.09.2023r.

Poniedziałek

Jarzynowa (seler) ze śmietaną (z mleka), spaghetti z mięsem i sosem bolońskim (z mąką pszenną), banan, kompot.

Wtorek

Zupa pieczarkowa (seler) z makaronem (z mąki pszennej) i śmietaną (z mleka), kotlet z indyka w panierce (z mąką pszenną, jajami), ziemniaki, bukiet warzyw z masełkiem (z mleka), kompot, jabłko.

Środa

Zupa pomidorowa (seler) z ryżem i śmietaną (z mleka), paluszki rybne w panierce (filet z mintaja z mąką pszenną i jajami), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy.

Czwartek

Barszcz ukraiński (seler) ze śmietaną (z mleka), gulasz mięsny (z mąką pszenną), kasza jęczmienna (jęczmień), sałata ze śmietaną (z mleka), kompot.

Piątek

Kapuśniak (seler) z ziemniakami, makaron (pszenica) z serem i śmietaną (z mleka), truskawki, kompot.

Poniedziałek

Ogórkowa (seler) ze śmietaną (z mleka), leczo z indykiem (z mąką pszenną), ryż, kompot, gruszka.

Wtorek

Krupnik ryżowy (seler), kapusta faszerowana w sosie pomidorowym (mąka pszenna), ziemniaki, kompot, jabłko.

Środa

Pomidorowa (seler) z makaronem (z mąki pszennej) i śmietaną (z mleka), ryba (miruna) smażona w panierce (mąka pszenna, jaja), ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem i sosem vinegret, kompot.

Czwartek

Zupa fasolowa (seler) z ziemniakami, klopsik wieprzowy (z mąką pszenną, jajami),  kasza gryczana, sałata lodowa z sosem miodowo-musztardowym z pestkami słonecznika, sok pomarańczowy.

Piątek

Barszcz czerwony (seler) ze śmietaną (z mleka), pierogi (z mąką pszenną) z serem i śmietaną (mleka), kompot, nektarynka.

Smacznego!!!