Jadłospis 19.02 – 01.03.2024r.

Poniedziałek

Krupnik (seler) z ziemniakami (jęczmień), spaghetti (mąka pszenna) z mięsem i sosem bolońskim, kompot, mandarynka.

Wtorek

Pieczarkowa (seler) z ziemniakami i śmietaną (z mleka), kotlet schabowy, ziemniaki, bukiet warzyw z masłem (z mleka), sok pomarańczowy.

Środa

Pomidorowa (seler) z ryżem i śmietaną (z mleka), ryba smażona w panierce (filet z karmazyna, mąka pszenna, jaja), ziemniaki, surówka colesław , kompot.

Czwartek

Rosół (seler) z makaronem (mąka pszenna), potrawka z kurczaka ze śmietaną (mąka pszenna, mleko), ryż, surówka z ogórka kiszonego z marchewką, kompot, banan.

Piątek

Barszcz ukraiński (seler) ze śmietaną (z mleka), makaron z serem i śmietaną (z mleka), brzoskwinie, kompot.

Poniedziałek

Szczawiowa (seler) ze śmietaną (z mleka), ryż po meksykańsku, kompot, jabłko.

Wtorek

Pomidorowa (seler) z makaronem (z mąki pszennej) i śmietaną (z mleka), schab pieczony w sosie, ziemniaki, brokuł z masłem (z mleka), jogurt owocowy.

Środa

Krupnik ryżowy (seler), ryba w warzywach (filet z miruny), ziemniaki, kompot, gruszka.

Czwartek

Jarzynowa (seler) ze śmietaną (z mleka), penne (mąka pszenna) ze szpinakiem z kurczakiem, kompot, banan.

Piątek

Ogórkowa (seler) ze śmietaną (z mleka), pierogi (mąka pszenna) z serem i śmietaną (z mleka), kompot, mandarynka.

Smacznego!!!