JADŁOSPIS 20.11 – 1.12.2023r.

Poniedziałek

Krupnik z ziemniakami (seler), spaghetti (z mąką pszenną) z mięsem i sosem bolońskim, kompot, jabłko.

Wtorek

Pomidorowa z ryżem (seler),  kurczak pieczony,ziemniaki, sałata lodowa z sosem musztardowo-miodowym (gorczyca) i pestkami słonecznika, kompot.

Środa

Pieczarkowa (seler) z makaronem (z mąki pszennej) i śmietaną (z mleka), kotlet z ryby (filet miruna, filet z mintaja, mąka pszenna, jaja), ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i sałaty, kompot.

Czwartek

Zupa z fasolki szparagowej (seler) ze śmietaną (z mleka), klopsik w sosie pomidorowym (z mąką pszenną, jajami), kasza gryczana, kapusta pekińska z majonezem (żółtka jaj, gorczyca), kompot.

Piątek

Grochówka (seler) z ziemniakami, makaron (z mąki pszennej) z serem i śmietaną (z mleka), truskawki, kompot.

Poniedziałek

Kapuśniak (seler) zziemniakami, penne (z mąki pszennej), z kurczakiem i szpinakiem ze śmietaną                (z mleka), kompot, gruszka.

Wtorek

Krupnik ryżowy (seler), kapusta faszerowana (z mąką pszenną i jajami) ziemniaki, kompot, banan.

Środa

Pomidorowa (seler) z makaronem (z mąki pszennej) ze śmietaną (z mleka), ryba smażona w panierce (filet z miruny, mąka pszenna, jaja), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot.

Czwartek

Ogórkowa (seler) z ziemniakami i śmietaną (z mleka), ryż po meksykańsku, kompot, mandarynka.

Piątek

Barszcz ukraiński (seler) ze śmietaną (z mleka), kluski leniwe (z mąką pszenną, mlekiem) z masłem                (z mleka), surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Smacznego!!!