Poniedziałek
Jarzynowa (seler) z ziemniakami) na bulionie warzywnym ze świeżo siekaną natką pietruszki zabielona śmietaną (z mleka), filet z piersi kurczaka w sosie (mąka pszenna) z curry ze śmietaną (z mleka), ryż, sałatka z ogórka kiszonego i pomidora z dodatkiem cebuli i oliwy z oliwek, kompot wieloowocowy, gruszka.
Wtorek
Pieczarkowa (seler) zpodsmażaną na masełku (z mleka) pieczarką z makaronem (z mąki pszennej) i dodatkiem śmietany (z mleka) na bulionie warzywnym ze świeżo siekaną natką pietruszki, kotlet mielony
(mąka pszenna i jaja), ziemniaki purée, marchewka gotowana z masłem (z mleka),
sok jabłkowy 100 %.
Środa
ryba smażona w panierce (miruna, mąka pszenna, jaja), ziemniaki gotowane, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy z dodatkiem majonezu (gorczyca, żółtko jaj), kompot wieloowocowy.
Czwartek
Zupa kalafiorowa (seler) ze śmietaną (z mleka) na bulionie warzywnym ze świeżo siekaną natką pietruszki, bitka schabowa obtaczana delikatnie mąka pszenną z podsmażaną cebulką, kasza jęczmienna, ogórek konserwowy, kompot owocowy, banan.
Piątek
Barszcz czerwony (seler) z ziemniakami z dodatkiem śmietany (z mleka) na bulionie warzywnym ze świeżo siekaną natką pietruszki, kluski leniwe (mąka pszenna, jaja, mleko) delikatnie polewane masłem (z mleka), ananas, kompot owocowy .
Poniedziałek
Krupnik (seler) z ziemniakami i kaszą jęczmienną (jęczmień) na bulionie warzywnym ze świeżo siekaną natką pietruszki, makaron spaghetti (z mąki pszennej) z mięsem i sosem bolońskim na bazie pomidorów i bazylii, kompot wieloowocowy, jabłko.
Wtorek
Zupa fasolowa(seler) z ziemniakamina bulionie warzywnym ze świeżo siekaną natką pietruszki, filet z kurczaka w sosie sodko-kwaśnym z sosem sojowym, ryż, kompot, gruszka.
Smacznego!!!