JADŁOSPIS 23.10- 3.11.2023r.

Poniedziałek

Zupa z fasolki szparagowej (seler) z ziemniakamii śmietaną (z mleka), pierogi z mięsem (z mąką pszenną), surówka z kapusty pekińskiej, kompot.

Wtorek

Pieczarkowa z ziemniakami (seler) i śmietaną (z mleka),  indyk w sosie bazyliowym (z mąką pszenną),ryż, sałatka z pomidora i ogórka kiszonego, kompot.

Środa

Pomidorowa (seler) z makaronem (z mąki pszennej) i śmietaną (z mleka), kotlet z ryby ( miruna z mąką pszenną, jaja), ziemniaki, ogórek konserwowy,kompot.

Czwartek

Krem z dyni (seler), kurczak pieczony, ziemniaki, marchewka gotowana z masłem (z mleka), sok jabłkowy.

Piątek

Barszcz ukraiński (seler) ze śmietaną (z mleka), makaron z serem i śmietaną (z mleka), truskawki, kompot.

Poniedziałek

Krupnik (seler) zziemniakami, spaghetti (z mąki pszennej) z mięsem i sosem bolońskim, kompot, mandarynka.

Wtorek

Pieczarkowa (seler) z makaronem (z mąki pszennej) i śmietaną (z mleka), kotlet schabowy w panierce (mąka pszenna, jaja), ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem (z mleka), sok pomarańczowy.

Środa

Czwartek

Jarzynowa (seler) z ziemniakami i śmietaną (z mleka), klopsik w sosie pomidorowym (z mąką pszenną, jajami), kasza gryczana, sałata lodowa z pestkami słonecznika i sosem musztardowo-miodowym, kompot.

Piątek

Pomidorowa z ryżem (seler) i śmietaną (z mleka), paluszki rybne w panierce (filet z mintaja, mąka pszenna, jaja), surówka z kapusty kiszonej, kompot.

Smacznego!!!