Jadłospis 27.03.-5.04.2023r.

Poniedziałek

Jarzynowa (seler) z ziemniakami i śmietaną (z mleka), klopsik w sosie własnym (z mąką pszenną i jajami), kasza jęczmienna (jęczmień), sałata ze śmietaną (z mleka), kompot.

Wtorek

Zupa pieczarkowa (seler) z makaronem (z mąki pszennej) i śmietaną (z mleka), kurczak pieczony, ziemniaki, marchewka gotowana z masłem (z mleka, mąką pszenną), sok jabłkowy.

Środa

Zupa pomidorowa (seler) z ryżem i śmietaną (z mleka), kotlet z ryby (filet sola, miruna z mąką pszenną i jajami), ziemniaki, kapusta kiszona, kompot.

Czwartek

Krupnik (seler) z ziemniakami (jęczmień), bitka schabowa (z mąką pszenną), makaron (z mąką pszenną), kapusta pekińska z majonezem (żółtka jaj, gorczyca), kompot.

Piątek

Fasolowa (seler), ryż z twarożkiem i śmietaną (z mleka), brzoskwinie, kompot.

Poniedziałek

Ogórkowa (seler) ze śmietaną (z mleka), spaghetti (z mąki pszennej) z mięsem i sosem bolońskim, kompot, owoc.

Wtorek

Krupnik ryżowy (seler), kotlet schabowy w panierce (z mąki pszennej i jaj), ziemniaki, mieszanka warzyw z masełkiem (z mleka), kompot.

Środa

Zupa pomidorowa (seler) z makaronem (z mąki pszennej) i śmietaną (z mleka), paluszki rybne z dorsza w panierce (z jaj i mąki pszennej), ziemniaki, kapusta kiszona, kompot.

Smacznego!!!