Jadłospis 29.01 – 02.02.2024 

Poniedziałek

Zupa z zielonego groszku (seler) z ziemniakami, spaghetti ( z mąki pszennej) z mięsem i sosem bolońskim, kompot, jabłko.

Wtorek

Zacierkowa ( seler, mąka pszenna)  z ziemniakami, schab w sosie własnym, kasza jęczmienna( jęczmień), bukiet warzyw, kompot.

Środa

Krupnik  z ziemniakami ( seler), makaron tagliatelle ( z mąki pszennej) ze szpinakiem, indykiem i suszonymi pomidorami, kompot.

Czwartek

Kapuśniak z ziemniakami (seler), kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, kompot, mandarynka.

Piątek

Zupa pomidorowa (seler)ze śmietaną (z mleka) i makaronem ( z mąki pszennej), ryba smażona w panierce (filet z miruny ,mąka  pszenna ,jaja) ,ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot.

Smacznego !!!