W czwartek, 25 kwietnia odbył się kiermasz potraw pochodzących z angielskiego i niemieckiego obszaru językowego. Społeczność szkolna mogła skosztować bardzo różnych dań pod względem smakowym, odżywczym i kolorystycznym.
Na stole zagościły następujące dania reprezentujące kuchnię niemiecką: Apfelstrudel, Frankfurter im Teig, Kartoffelsalat, Brezeln Flammkuchen, Bayerische Broetchen, Alpenlebkuchen, Marzipan Kekse oraz Schwarzwaelder Torte. Ostatnia pozycja na liście znikła w ustach nauczycieli i uczniów jako pierwsza. Z kuchni krajów anglojęzycznych Yorkshire pudding, Ice tea, English breakfast tea and English Breakfast, Custard, Apple pie, Stargazy pie and Welsh rarebit. Wszystkie jednak dania cieszyły się powodzeniem wśród szkolnych smakoszy. Świadczyła o tym kolejka kupujących na trzech kolejnych przerwach. Potrawy zostały wykonane przez uczniów z należytą starannością. i zaangażowaniem. Była to również okazja do podzielenia się kulinarną wiedzą z innymi uczniami. To ważne, aby lernen voneinander – learn from one another czyli uczyć się od siebie nawzajem.